SIPstarter

Заходи Перша публічна презентація SIPstarter: Social Investment Projects

Перша публічна презентація SIPstarter: Social Investment Projects

  26 листопада 2019 року в Київі була вперше публічно презентована Соціальна Краудфандингова Ресурсна Платформа "SIPstarter: Social Investment Projects". Презентація пройшла в рамках Всеукраїнського Суспільного Форуму "Участь активних громадян у соціальному розвитку громад", який започаткувала Релігійна Місія Римсько-Католицької Церкви в Україні "Карітас-Спес". "Карітас-Спес"— одна з перших організацій, яка підписала з Євростратегією та Радою Соціального Інвестування Меморандум з підтримки великого проєкту — "SIPstarter".

  Метою Форуму є представлення ролі активних громадян, наділених вірою, у розвитку громад, представляючи проєкти соціальних служінь та залучення до співпраці місцевих, регіональних, національних і міжнародних партнерів з боку громад, влади та бізнесу. Загалом у Форумі взяли участь близько 80 осіб з 15 областейУкраїни. Це активісти релігійних громад, директори та працівники "Карітас-Спес", а також донори та партнери Місії.

  Леонід Ігнатьєв, керівник Громадської спілки "Міжнародна асоціація зі сприяння сталому розвитку півдня України "Євростратегія" та Сергій Суднік, голова Громадської спілки "Рада Соціального Інвестування" розповіли, як залучати ресурси за допомогою віртуальних платформ на прикладі "SIPstarter". 

  Від партнерів "SIPstarter" — банку "Конкорд" та благодійного фонду "Біржа благодійності" на Форумі була присутня Юлія Сосєдка, акціонерка банку "Конкорд" та засновниця фонду, яка розповіла про підтримку соціальних проєктів з боку банків в рамках соціально-корпоративної відповідальності бізнесу. "Ми підтримуємо різні проєкти. В минулому році ми зайняли 3 місце по рейтингу благодійних бірж — саме за прозорість. Я дуже радію, що сьогодні я познайомилась з такою кількість ініціатив, які можуть якісно міняти життя в Україні. Якщо ти врятуєш життя однієї людини — ти врятуєш світ" — заначила пані Юлія. Вона також сказала про десятину, яка не лише важлива для віруючих людей, а й навела приклад ефективної підтримки соціальних ініціатив завдяки 10% прибутку відданих на благодійність. "Коли про десятину говорить священник — це сприймається природньо. Але коли про десятину говорить представник банку, бізнесу — це вражаюче" — прокоментував слова пані Юлії отець Петро Жарковський, президент Місії — Карітас-СпесУкраїна".

  В другій частині Форуму були представлені громадські ініціативи, які успішно діють в місцевих громадах. Партнери "SIPstarter" — громадська організація "Громадський рух "Соціальна єдність", в особі Голови — Євгена Охріменка, та Віталій Потапчук, голова компанії "Технології для людей" представили інноваційні моделі інклюзивних рішень для нечуючих людей: "ConnectPRO", та "Перекладач жестової мови", які допомагають людям з вадами слуху в комунікації і фінансується самими користувачами: «Цією моделлю ми знищуємо мовний та психологічний бар’єр між нечуючими та чуючими людьми. Забезпечуємо доступом до контактного центру перекладачів жестової мови та робимо сервіси по всій Україні доступними для людей з порушенням слуху у будь-якому часі та місці" — розповів пан Євген. Цей проект кожен з користувачів буде мати можливість підтримати на sip-starter.com